Mobillån

Vad är ett Mobillån?

Ett mobillån är egentligen precis vad det låter som att det ska vara. Ett bra snabblån som man kan ta via sin mobiltelefon. Detta lån kan även gå under ett annat namn, nämligen SMS-lån. Både namnen har nog de flest hört talas om tidigare men kan nog inte säga exakt vad som kännetecknar detta lån och skiljer det från andra lån. Samt vad som gäller och vad man ska tänka på. Här nedan kommer vi gå igenom det allra viktigaste.Mobillån

En fråga som oftast brukar komma direkt är – Hur mycket kan man låna när man använder sig av mobillån?

Mikrolån

När man använder sig utav ett mobillån / SMS-lån är det ett så kallat mikrolån man endast kan ansöka om. I från början brukade mikrolån endast sträcka sig så högt som till några tusen kronor. Men nu för tiden ligger summorna på några hack högre upp. Vanligast är att det nu brukar gå att låna från 500 kronor och upp till hela 10000 kronor.

Sedan så finns det ju såklart några få undantag som kan erbjuda en högre summa. Dessa är dock väldigt få. Dock så ser vi ju redan att summorna man kan låna via mobillån redan har ökat så trenden kommer nog vara att fler och fler låneföretag höjer sitt tak på hur mycket man får låna hos dem.

Villkor för Mobillån

Villkoren för ett mobillån är i stort sett exakt samma som vid alla mikrolån man kan ta. Det innebär att återbetalningstiden allt som oftast ligger på runt 30 dagar. Beroende på storleken på lånet erbjuder en del långivare ytterligare dagar för låntagaren att betala tillbaka på. Då brukar det röra sig om 90 dagar. Detta är såklart olika för alla långivare och man gör bäst i att kolla upp detta innan man tar lånet.

Kraven för att få låna ett mikrolån brukar oftast vara väldigt basic och enkla. De flesta kräver att inga betalningsanmärkningar finns noterade. (Dock så finns det ett par stycken som ej tar med det i sin beräkning). Information om hur mycket man tjänar varje månad så att långivaren kan vara säker på att personen som tar lånet har möjligeht att kunna betala tillbaka. Månadslönen som man ska skriva ner behöver inte varje jättehög för att bli veviljad ett SMS-lån. Dom sista två sakerna som krävs är att du är svensk medborgare och samtidigt folkbokförd i Sverige.

Där har ni egentligen all information som behövs för att ansöka om ett så kallat mikrolån. En sista och väldigt viktig detalj är att innan man tar sitt lån, först jämför mellan dem olika företagen. Kolla vilket upplägg som passar just dig bäst och kolla alltid vilken slags ränta dom använder sig utav. Det kan skilja oerhört mycket i vad man behöver betala tillbaka endast på grund av att räntan hos just den lånegivare du valt är satt så mycket högre än vad någon annan erbjuder.