Lägg ned politism

Ännu ett dassigt bokslut för LO och Aftonbladets samarbetsprojekt Politism, som föga förvånande inte nått medial eller ekonomisk framgång i år heller. Tvärt om så gör sajten en ordentlig förlust på ett par miljoner kronor. Precis som året innan.

Det är en genuint deprimerande insikt att min fackavgift finansierar Politism. Detta lilla pastorat för provokativa akademikers bloggande har inte tillfört någonting alls som kan anses av nytta för arbetarrörelsen i allmänhet eller fackföreningsrörelsen i synnerhet. Därmed har inte LO-medlemmarnas pengar där att göra.

Vad har undersköterskor, svetsare och lokförare fått för den del av våra fackavgifter som faktiskt finansiera detta projekt? Jo, tips om ”normkritisk kiosklitteratur”, rop efter ”svarta emojis” och argument för ”trigger warnings” – bland annat. Den totala marginaliseringen syns dock inte ens främst i besöksstatistiken eller bokslutet, utan på de symptomatiska utspelen: ”Gigi Gorgeous nekad inträde i Dubai på grund av transfobi” eller ”Italien vill straffa veganföräldrar”. Så talar den som tappat markkontakt och har förlorat förmågan att urskilja vad som är verkligt och viktigt. Glömde också nämnda den återkommande veckovisa sammanställningen av ”Veckans roligaste högertweets”. Ungefär lika folkligt som kungen av Brunei, alltså.

Nej, lägg ned Politism. De som hänger där kan ses i någons vardagsrum. Och LO får ytterligare ett par kronor att lägga på facklig verksamhet istället.

Annonser

2 thoughts on “Lägg ned politism

  1. Dock kanske det skulle behövas ett forum för utbyte av fackliga och allmänna arbetarrörelseerfarenheter? Kanske låst till LO-medlemskap så att man slapp diverse akademiker?

    • Jag håller helt med dig om det! Ja, det skulle ju kunna vara ett alternativ. Ett annat är väl att Arbetet tar sitt ansvar som fackpress och uppmanar till en bredare interndebatt om var fackföreningsrörelsen ska och prioriterade ned rapporterna om draman i förbundsstyrelserummen.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s