M styr i migrationspolitiken egentligen?

Nu ska Sverige införa tillfälliga gränskontroller. Utan att beröra sakfrågan närmare så konstaterar jag att det nästan blir pinsamt hur flagrant denna regering svansar efter Moderaterna i migrationsfrågorna just nu.

Varenda konkret migrationspolitiskt förslag som tillämpas i dagsläget har först lagts av Moderaterna: Tillfälliga uppehållstillstånd, avskaffad dagersättning för de som fått asylavslag, fler RUT-jobb, begränsad föräldrapenning, svårare att få försörjningsstöd och nu gränskontroller för att nämna några. Allihopa har först rutinmässigt avfärdats av regeringsföreträdare, bara för att en kort period senare mer eller mindre generat ändå genomföras. Och som vanligt är det inrikesminister Anders Ygeman som får styra upp även denna fråga.

Annonser

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s