Man blir ju förbannad

Jag blir så förbannad på att även denna regering aviserar att pensionsåldern ska höjas. Eftersom vanligt folk nu för tiden har mage att inte trilla av pinnen direkt efter arbetslivets slut, så ska det inte vägas upp med med att exempelvis fler unga får ett jobb eller att de som sitter på pengarna släpper till – utan nu ska alltså folk som knegat hela livet, jobba ännu längre!

Nu får det väl ändå vara slut på vansinnet. När skatterna ska sänkas för 150 miljarder finns alltid pengar. När storbankerna avlönar sina styrelseproffs och VD:ar har man alltid råd. Och att arbetare jobbar ihop miljarder kronor man bara får se en bråkdel av på lönebeskedet går alldeles utmärkt. Men att vanligt folk ska få göra något annat här i livet än att jobba ihjäl sig – nä, det går minsann inte för sig.

Det här är ren klasslagstiftning. Jurister, ekonomer och andra pappersvändare kommer förstås ha råd att gå i pension precis när dem vill ändå. Men metallarbetaren, undersköterskan och alla andra vanliga människor som bär det här landet ska tvingas jobba ännu längre upp i åren för att få ut några kronor i pension. Allt detta bara för att det ska slippa omfördelas några pengar. Nä, det är ju så man får kräksmak i munnen.

Annonser

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s