Sluta svälja Donald Trump

Nästa år är det presidentval i USA, och redan nu positionerar sig kandidaterna i bägge partierna. Det gör nästan ont att se hur progressiv media i USA sväljer lockbetet att finansmogulen Donald Trump nu säger sig kandidera till att bli  republikanernas presidentkandidat. Han säger nedsättande saker om mexikanska invandrare. Han tycker att partikollegan Rick Perry ska krävas på ett IQ-test innan han får delta i primärvalsdebatterna. Och att John McCain minsann inte är en krigshjälte.

De liberala journalisterna kan knappt hålla sig från tangentbordet. Trump är ju en republikan precis som de progressiva vill ha honom: korkad, oförskämd och vulgär. Med det ena galna uttalandet efter det andra så förflyttas fokus från Jeb Bush – som ju faktiskt kommer bli republikernas presidentkandidat – till clownen Trump. Ett slags republikanskt PR-knep, ett ”good cop, bad coop”-spel som syftar till att skydda Bush från granskning inför valrörelsen medan Hillary Clinton får sin beskärda del. Dessutom får ju Trump vilken Bush som helst att se ut som en ”mittenkandidat”. Tråkigt att media sväljer betet med hull och hår.

Annonser

One thought on “Sluta svälja Donald Trump

  1. Orange is the new black? – Arijan Kan

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s